چای سیاه که هرگز خراب نمی شود

چای بعد از آب دومین نوشیدنی پرمصرف در جهان است. تمام چای از گیاه کاملیا سیننسیس تهیه می شود، اما روش های مختلف برداشت و پردازش این گیاه انواع مختلفی از چای را تولید می کند.

برگ‌های چای سیاه پس از برداشت، فرآیند پژمرده شدن، کبودی، غلتیدن و اکسیداسیون را طی می‌کنند.

اکسیداسیون زمانی اتفاق می افتد که برگ ها برای مدت طولانی در معرض هوا قرار گیرند. آنزیم ها مواد شیمیایی موجود در برگ ها را تجزیه می کنند و رنگ قهوه ای و بوی آشنای آنها را تولید می کنند.

فرآیند تهیه چای سبز مشابه است، اما شامل اکسیداسیون نمی شود. اکسیداسیون ممکن است به چای سیاه فواید غذایی بدهد که در چای سبز وجود ندارد.

به عنوان مثال، مواد مغذی موجود در چای سیاه ممکن است خطر ابتلا به چندین سرطان را کاهش دهد، از قلب در برابر تصلب شرایین محافظت کند و به حفظ فشار خون سالم کمک کند.

در این مقاله با فواید نوشیدن چای سیاه و همچنین مواد مغذی آن و خطرات احتمالی آن بیشتر آشنا شوید.

چای

فواید
چای حاوی آنتی اکسیدان هایی است که ممکن است به مبارزه با رادیکال های آزاد کمک کند.
طبق گزارش انجمن چای ایالات متحده، چای سیاه حدود 84 درصد از مصرف چای در ایالات متحده را در سال 2018 به خود اختصاص داده است.

چای سیاه ممکن است فوایدی مشابه چای سبز داشته باشد. با این حال، بسیاری از مطالعات به طور خاص به چای سیاه و چگونگی تأثیر فرآیند اکسیداسیون بر سلامتی پرداخته اند.

یک منطقه کلیدی مورد علاقه چای سیاه به عنوان منبع آنتی اکسیدان است.

آنتی اکسیدان ها به مبارزه با رادیکال های آزاد کمک می کنند. رادیکال‌های آزاد مولکول‌های ناپایداری در بدن هستند که از فرآیندهای طبیعی و فشارهای محیطی ناشی می‌شوند.

بدن می‌تواند رادیکال‌های آزاد را حذف کند، اما اگر تعداد زیادی از آن‌ها تجمع پیدا کنند، می‌توانند به سلول‌های بدن آسیب بزنند یا تغییر دهند.

این تغییرات می تواند در ایجاد بسیاری از بیماری ها و شرایط، مانند تصلب شرایین و برخی سرطان ها نقش داشته باشد.

آنتی اکسیدان ها می توانند به حذف رادیکال های آزاد کمک کنند و چای یکی از منابع آنتی اکسیدان است. در واقع، یک مطالعه اشاره می کند که ترکیبات فنولی که دارای اثرات آنتی اکسیدانی هستند، تا 30٪ منبع مطمئن وزن خشک چای سبز و سیاه را تشکیل می دهند.

آنتی اکسیدان های موجود در چای سیاه به دلیل فرآیند اکسیداسیون با آنتی اکسیدان های موجود در چای سبز متفاوت است. چای سبز عمدتا حاوی کاتچین است. در طی اکسیداسیون، اینها به تآروبیگین، تافلاوین و فلاونول تبدیل می شوند.

اینها ممکن است به چای سیاه فواید متفاوتی برای چای سبز بدهد.

آنتی اکسیدان ها چیست و چگونه می توانند برای ما مفید باشند؟

محافظت در برابر آترواسکلروز
آترواسکلروز به تجمع پلاک در دیواره شریان ها اشاره دارد. این می تواند منجر به بیماری عروق کرونر قلب، سکته مغزی و بیماری مزمن کلیه شود. رادیکال های آزاد می توانند در ایجاد این وضعیت نقش داشته باشند.

یک مطالعه همستر در سال 2004 نشان داد که مصرف چای سیاه یا چای سبز در دوزهای معادل انسان ممکن است از پیشرفت آترواسکلروز جلوگیری کند. برای تایید این موضوع تحقیقات بیشتری در انسان لازم است.

یک بررسی نشان می دهد که نوشیدن سه یا بیشتر فنجان چای در روز ممکن است به محافظت در برابر بیماری عروق کرونر قلب کمک کند.

با این حال، توجه به این نکته مهم است که چای سیاه حاوی کافئین منبع معتبر است و نوشیدن بیش از سه فنجان در روز مقدار قابل توجهی کافئین را به مصرف روزانه فرد کمک می کند.

در سال 2013، محققان شواهدی یافتند که نشان می‌دهد افرادی که روزانه چهار فنجان چای سیاه یا بیشتر می‌نوشند، کمتر در معرض خطر سکته مغزی قرار دارند.

در اینجا درباره آترواسکلروز بیشتر بدانید.

کاهش خطر ابتلا به سرطان
یافته های ارائه شده توسط موسسه ملی سرطان (NCI) نشان می دهد که پلی فنول های موجود در چای ممکن است خطر رشد تومور را کاهش دهد.

به طور خاص، چای سیاه ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان پوست، سینه، ریه و پروستات کمک کند.

با این حال، برای تأیید اینکه آیا نوشیدن چای به عنوان بخشی از رژیم غذایی می تواند به کاهش خطر کمک کند یا خیر، به مطالعات بیشتری نیاز است.

رژیم غذایی چگونه بر سرطان تاثیر می گذارد؟ در اینجا پیدا کنید.

کاهش فشار خون
یافته های یک مطالعه در سال 2015 نشان داد که چای سیاه ممکن است فشار خون دیاستولیک و سیستولیک را کاهش دهد.

همچنین به نظر می رسد که مصرف چای سیاه تأثیر یک وعده غذایی پرچرب را بر فشار خون خنثی می کند.

این مزیت با وجود کافئین موجود در چای باقی ماند. با این حال، این یک مطالعه کوچک با تنها 19 شرکت‌کننده بود، بنابراین مطالعات بزرگ‌تری برای تأیید این نتایج ضروری است.

محافظت در برابر دیابت
برخی تحقیقات نشان داده اند که مصرف چای ممکن است به کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک کند.

در یک مطالعه منبع معتبر، افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مقادیر متفاوتی از عصاره چای سیاه را در مدت 4 هفته مصرف کردند. نویسندگان به این نتیجه رسیدند که مصرف منظم چای سیاه ممکن است اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی برای افراد مبتلا به این بیماری داشته باشد.

مزایای برای شرایط دیگر
محققان همچنین دریافته‌اند که چای سیاه ممکن است به بهبود تراکم استخوان، کاهش خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید و محافظت در برابر بیماری پارکینسون کمک کند.