در کنیا و اتیوپی، 15 و 23 درصد از کشاورزان نشان دادند که دانه های خود را در شرایط نور منتشر، چه در خانه یا در یک فروشگاه ویژه نگهداری می کنند، در حالی که در اوگاندا، 46 درصد از کشاورزان سیب زمینی بذر را در چنین شرایطی ذخیره می کنند.
لازم به ذکر است قیمت بذر سیب زمینی در سایت های معتبر متفاوت است چنانچه علاقه مند به دریافت آن هستید همین حالا به سایت مربوطه مراجعه نمایید.
نور پراکنده به دانه های سیب زمینی با جوانه های قوی اطمینان می دهد. در کنیا، 51 درصد از کشاورزان بذر را در یک فروشگاه تاریک ذخیره می کنند که عموماً از آن برای ذخیره ذرت استفاده می کنند.
تکنیک های مختلف برای تحریک جوانه زدن بذر سیب زمینی، برای اطمینان از آماده بودن به موقع برای کاشت ذکر شد (جدول 7). در کنیا، دفن سیب زمینی در گودال زیرزمینی محبوب ترین روش است.
پوشاندن سیب زمینی با بقایای گیاهی، علف یا کود دامی اغلب در هر سه کشور انجام می شود. بیش از 20 درصد از کشاورزان در اتیوپی و اوگاندا از آوردن سیب زمینی به یک مکان گرم در خانه استفاده می کردند، در حالی که قرار دادن دانه سیب زمینی در کیسه ها نیز به طور مکرر ذکر شده است.
یک مدل ساده برای محاسبه نرخ ضرب نهایی بذر آغازگر تولید شده توسط برنامه های تحقیقاتی ملی بر اساس چند تخمین اساسی ایجاد شد.
متوسط نرخ تکثیر سیب زمینی بذری توسط بذرکاران نسبتاً کم در 7 تخمین زده شد، با توجه به این واقعیت که آنها عموماً امکانات آبیاری ندارند. همه بذرهای شروع کننده به مراقبت از بذرکاران ختم نمی شوند.
همچنین پرورش دهندگان ظروف، بذر استارتر را با هدف به دست آوردن یک رقم جدید خریداری می کنند، یا آن را از طریق یک NGO یا یک پروژه توسعه دریافت می کنند.
تخمین زده شد که 60 درصد بذر استارتر به طور هدفمند توسط پرورش دهندگان متخصص تکثیر می شود، در حالی که 40 درصد دیگر توسط کشاورزان سیب زمینی کاشته می شود.
همچنین فرض بر این است که تولیدکنندگان بذر 60 درصد عملکرد دانه خود را پس از یک ضرب، 32 درصد پس از ضرب دوم و 8 درصد پس از ضرب سوم به فروش میرسانند.